Таско: Со вежбањето ја активирам мојата креативна страна и заборавам на стресот.

Таско: Со вежбањето ја активирам мојата креативна страна и заборавам на стресот.

Во неколку текстови следниов период, ќе ви ги пренесеме личните искуства на дел од луѓето кои се редовни посетители на нашиот центар. Со ова, преку нивните приказни сакаме да ве мотивираме, да ви пренесеме зошто е важно да се биде физички активен, но и да се негува...
Зошто се препорачува трчање?

Зошто се препорачува трчање?

Не е потребен талент за трчање. Колку и да мислиме дека не сме талентирани и физички предодредени да спортуваме – ние ги кршиме тие предрасуди, бидејќи не ни е потребен талент за трчање. Единствено што е потребно е резултати. Почетокот е најтежок, но не...
Исхрана после вежбање: Што треба да јадете и кога?

Исхрана после вежбање: Што треба да јадете и кога?

Кога станува збор за фитнесот, започнувањето на вашите тренинзи е само дел од сложувалката. Исхраната е уште еден дел ако сакате да го извлечете максимумот, за да му дадете на вашето тело она што треба да се чувствувате моќни за време на тренингот и да ги искористите...
КИРАЏИЕВ: Може се да застане, но спортот не смее!

КИРАЏИЕВ: Може се да застане, но спортот не смее!

КИРАЏИЕВ: Може се да застане, но спортот не смее! Постојано се обидуваме да го најдеме клучот за излегување од оваа пандемиска криза. Го знаеме, а упорно го игнорираме. Спортот е клучот. Пред пандемијата, за време на пандемијата, после пандемијата. Мал милион...
Истражување: Луѓето кои вежбаат имаат повеќе антитела после вакцинирањето

Истражување: Луѓето кои вежбаат имаат повеќе антитела после вакцинирањето

Истражување: Луѓето кои вежбаат имаат повеќе антитела после вакцинирањето Резултатите од новото истражување на Универзитетот Глазгов Каледониан покажуваат дека редовната телесна активност го зајакнува имунитетот, го намалува ризикот од болести и смртни исходи, а исто...
Потребна ви е здрава храна ако останувате дома поради превентива

Потребна ви е здрава храна ако останувате дома поради превентива

Потребна ви е здрава храна ако останувате дома поради превентива Најновите препораки на Центарот за контрола на болести на САД ги повикуваат лицата што имаат поголем ризик за заболување од ковид-19 да преземат акција, поточно да обезбедат соодветни намирници и лекови...