КИРАЏИЕВ: Може се да застане, но спортот не смее!

КИРАЏИЕВ: Може се да застане, но спортот не смее!

КИРАЏИЕВ: Може се да застане, но спортот не смее! Постојано се обидуваме да го најдеме клучот за излегување од оваа пандемиска криза. Го знаеме, а упорно го игнорираме. Спортот е клучот. Пред пандемијата, за време на пандемијата, после пандемијата. Мал милион...
Истражување: Луѓето кои вежбаат имаат повеќе антитела после вакцинирањето

Истражување: Луѓето кои вежбаат имаат повеќе антитела после вакцинирањето

Истражување: Луѓето кои вежбаат имаат повеќе антитела после вакцинирањето Резултатите од новото истражување на Универзитетот Глазгов Каледониан покажуваат дека редовната телесна активност го зајакнува имунитетот, го намалува ризикот од болести и смртни исходи, а исто...
Потребна ви е здрава храна ако останувате дома поради превентива

Потребна ви е здрава храна ако останувате дома поради превентива

Потребна ви е здрава храна ако останувате дома поради превентива Најновите препораки на Центарот за контрола на болести на САД ги повикуваат лицата што имаат поголем ризик за заболување од ковид-19 да преземат акција, поточно да обезбедат соодветни намирници и лекови...
Овие вежби можете да ги правите додека сте „заглавени“ дома

Овие вежби можете да ги правите додека сте „заглавени“ дома

Овие вежби можете да ги правите додека сте „заглавени“ дома Карантинот е предизвик за супер-прилагодените домашни теретани, бидејќи спортските сали се, за жал сеуште затворени, но има неколку вежби што можете да ги направите додеканемате друг избор Грижете се за...
10 Интересни Факти за вежбањето!

10 Интересни Факти за вежбањето!

10 Интересни Факти за вежбањето! 1. Човечкото тело има 650 мускули. 2. Срцето е најсилниот мускул во нашето тело. 3. Само 13% од мажите навистина можат да кажат за себе дека се фит. 4. Просечната личност во животот пешачи околу 113.000 километри. 5. Нашиот мозок тежи...